“Myra tilt me op met haar fotografie” Daphne

Geboren op Curaçao en opgegroeid in Nederland, met meer dan 16 jaar professionele fotografie ervaring, werd ik verliefd op het vastleggen van sfeer van een buitengewoon, maar ook alledaags moment.

Al sinds dat ik een klein meisje was, leg ik beelden vast en verzamel ze in mijn gedachten. Vooral tijdens de vele buitenlandse reizen met mijn familie in onze eigenwijze R4. Starend uit het autoraam, omlijste het de bijzondere dingen die ik zag.

In 2008 begon ik als fotograaf voor Rijksmuseum en fotografeer tijdens openingen en evenementen mensen in relatie tot de tentoongestelde kunst.

Mijn foto’s kenmerken zich door een documentair, authentiek en warm karakter. Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis en archeologie heb ik leren kijken naar vormgevingsaspecten als compositie, kleurgebruik, licht, ruimte, lijn en textuur. Ook dat zie je terug in mijn foto’s.

Aan het werk ben ik onopvallend aanwezig en vang de intieme en bijzondere momenten en interacties tussen mensen. Ik maak in wezen een filmisch beeldverslag.

Contact

Haarlem, Netherlands

myramay@gmail.com